ELCOM Elektronica | de elektronica specialist

Promotie menu

Advies Camerabewaking

Wanneer je van plan bent je woning of bedrijf extra te beschermen is een beveiligingscamera een logische beslissing. Je kan perfect nagaan wat er gebeurt is bij inbraken en het voorkomt betwistingen met verzekeringen, politie en inbrekers.

De soorten camera’s en hun specifieke functies .

Voordat je camera’s gaan vergelijken is het belangrijk te bepalen voor welke toepassing en omgeving de camera’s zullen gebruikt worden.

 

Hieronder ga je een overzicht vinden van de belangrijkste functionaliteiten :

 

IR – Camera’s  ->  Camera’s met infrarood nachtdetectie

Om inbrekers een vals gevoel van veiligheid te geven gaan we voor het filmen in donkere omgevingen en ’s nachts gebruik maken van camera’s met IR – leds ( infra rood leds ). Kwaliteits camera’s kunnen wel tot 50 meter ver filmen. Om verder te filmen of grotere gebieden ’s nachts te filmen kan er gebruik gemaakt worden van IR stralers.

Camcolbul28 IR cameraIR straler

 

IP – Camera’s

IP camera’s kunnen aangesloten worden op een netwerk, bepaalde NAS servers en specifieke IP opname systemen.

Fabrikanten stellen applicaties ( apps ) ter beschikking om de beelden op internet te bekijken via Smartphones , tablets of externe computers.

Voorbeeld van IP camera met nachtzicht.

 

Draadloze camera’s

Om snel en zonder breekwerk van start te kunnen gaan is een draadloze oplossing een prima keuze. Hou wel rekening met het feit dat deze camera’s ook nog altijd spanning nodig hebben. Dit kan met een plaatselijke batterij ( moet dan regelmatig geladen worden of vervangen worden ) of een kabel voor de spanningstoevoer.

Bijkomende nadeel is dat deze camera’s op de frequenties 2.4 MHz en 5,8 MHz werken. Hierdoor kunnen ze beïnvloed worden door andere systemen op deze frequenties zoals bv Wifi netwerken.

 

Beveiligingscamera’s voor buiten en binnen gebruik

Als je buitencamera’s wil gebruiken moet je rekening houden dat deze beschermt moeten zijn tegen mogelijke condensatie en regen. 

Belangrijk is ook de wet op de privacy die duidelijk zegt dat je geen deel van de openbare weg mag filmen. Dit wordt aanschouwt als schending van de privacy waardoor het beeldmateriaal rechtsgeldig ongeldig verklaard zal worden.

 

Algemene Info

Kontakteer ons

Elcom Elektronica BVBA

Ezaart 10A 2400 Mol

Telnr.  +32 (0)14 314201
Faxnr. +31 (0)848671011

info@elcom.be